Linki sponsorowane

Biuro Prasowe BRE Banku

Trzeci obecnie w Polsce bank postanowił zainwestować w nowocześnie zarządzane biuro prasowe. Dzisiejszy świat ekonomii cechuje szybki przepływ informacji, dlatego internetowe biuro prasowe powinno być nieodzownym elementem działalności każdej instytucji finansowej.

Od tej pory wszelkie raporty makroekonomiczne, rekomendacje dla  spółek giełdowych, informacje dotyczące wszystkich spółek zależnych : mBank, Multibank, bank hipoteczny, dom maklerski, spółka leasingowa, spółka faktoringowe będą znajdować się w jednym miejscu. Gromadzone informacje w biurze prasowym posłużą na pewno dziennikarzom, blogerom, profesjonalistom z branży finansowej oraz studentom uczelni wyższych na kierunkach finansowych. Dotychczas informacje jakie postawały wewnątrz grupy, umieszczane były na różnych stronach internetowych i nie miały spójnego charakteru. Eksperci banku stworzyli praktyczne biuro prasowe w postaci witryny internetowej i profilu na portalu społecznościowym Facebook. Informacje zostały zhierarchizowane pod kontem istotności oraz aktualności-tak by przekaz informacyjny był efektywny. W ostatnim czasie w Polsce portal Facebook bije rekordy popularności-nie jest to już dzisiaj miejsce spotkań wielu osób lecz doskonałe narzędzie do pozyskiwania informacji. Dlatego tak ważna dla banku jest obecność na tym portalu. Projekt nowego biura prasowego powstał przy współpracy z firmą Clear Communication Group i netPR.pl